Volkstuintjes Zellik

Het omringde buitengebied van Zellik heeft nood aan meer groen. Inwoners moeten een plekje krijgen waar ze rustig kunnen ontspannen in een mooie buurt. Zeker nu er steeds meer volk in de regio komt wonen.

Vanaf 2013 wordt er gewerkt aan een gemeenschappelijke volkstuin, want tuinieren in de buitenlucht doet wonderen! De tuin komt te liggen op loopafstand van het centrum van Zellik, langsheen de Maalbeek. Iedereen is er welkom om groentjes te komen kweken, gezellig samen te zijn en gezond te ontspannen. Bovendien is het kweken van eigen groentjes ook erg budgetvriendelijk!

Velt Groot-Asse begeleidt het project. Iedere maand komt een lesgever langs om tips te geven. De geïnteresseerden kunnen alvast regelmatig oefenen op de oefenperceeltjes en bij het oogsten mag iedereen zijn deel mee naar huis nemen. De groep staat open voor iedereen. De activiteiten verlopen allemaal in het Nederlands, maar anderstaligen zijn extra uitgenodigd om de taal hier te komen oefenen.

De volkstuin wordt een plaats waar mensen elkaar leren kennen en waar anderstaligen de kans krijgen het Nederlands op een aangename manier te oefenen.

Kom dus zeker langs en breng geïnteresseerden mee!

IMG_7696

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: